Bli Fatägare

Att äga ditt eget fat

Njut av den unika upplevelsen av att äga ditt egna whiskyfat

Cask Viking är en mäklare som köper och säljer skotska whiskyfat.

Genom oss kan du köpa whisky av hög kvalité till ett överkomligt pris, då vi köper in stora mängder och därmed håller kostnaderna nere. Vi erbjuder alltifrån yngre s.k “New Make”-fat till äldre och mer exklusiva fat.

Den vanligaste typen av whiskyfat är Bourbon och Sherry, men på senare tid har vi även sett en uppåtgående trend av whisky innehållande t ex rödvin, portvin eller madeira.

Att äga ditt eget whiskyfat är en otroligt spännande resa. Du får vara med under mognadstiden och se hur ditt fat utvecklas i både smak, doft och färg. En lyx som är få förunnat. Du kan även provsmaka ditt fat på plats i Skottland och designa egna etiketter till dina flaskor.

Vi letar alltid efter nästa guldkorn i whiskybranschen. Genom våra nära samarbeten och stora kontaktnät kan du köpa befintliga fat från en mängd olika whiskydestillerier och internationella mäklare – båda kända och nya uppstickare. De vanligaste storlekarna på whiskyfat är:

– Barrel, cirka 170-220 liter
– Hogheads, cirka 220-250 liter
– Butts, cirka 470-550 liter

Om du istället söker en mindre kvantitet såsom Octaves på 20-55 liter eller Blood Tubs på cirka 40 liter, så visar vi dig gärna vårt aktuella sortiment. Kontakta oss direkt så löser vi detta!

Att äga sitt eget fat är varje whiskyälskares dröm. Unikt destillerad efter din smak, utforska olika mognadsgrader och bestämmer själv när du vill ta hem smakprov, lägga om fatet eller buteljera det. Vill du sälja ditt fat så hjälper vi dig självklart med det också. Hos Cask Viking kan du köpa fat från så lite som ca 1.700 GBP.

Processen i Skottland skiljer sig från den vi har i Sverige när man köper ett whiskyfat. Sedan januari 2021 har det blivit betydligt svårare att navigera köp- & säljprocessen av whiskyfat. Cask Viking vägleder dig genom hela resan och hjälper till med allt från fakturering till avtalsskrivning.

Kontakta oss gärna för mer detaljer samt information om våra tjänster.

Nu bär det av mot ditt nästa whiskyfat!

Exempel på privatfat

Här är exempel på några av de fat som vi har förmedlat, det finns en kort beskrivning på var och en.

Aberlour Privatfat

Klicka för mer info

Agitator Privat BenRobH’s

Klicka för mer info

Agitator Privat KWS No 5

Klicka för mer info

Ben Nevis Privatfat

Klicka för mer info

Bli en Viking

Inte säker på vad du söker?

Låt oss vara kompassen som guidar dig

Rulla till toppen

Du har ej åldern inne

För att komma in på vår hemsida behöver du vara 20 år eller äldre.

Välkommen tillbaka